Find de bedste priser

Sammenlign forhandlere

Vandrestøvler - Komplet guide til køb af vandrestøvler

Det kan være en udfordring at finde frem til de helt rigtige vandrestøvler. Der er mange aspekter, der skal tages in mente, og vi håber derfor at kunne hjælpe dig på rette vej med nedenstående guide.

Vandrestøvler er intet mindre end fantastiske, uanset om man nyder at gå mindre gåture i skoven på travle arbejdsdage, eller om man ønsker at vandre lange ture i al slags terræn. For at vælge de helt rette støvler, kræver det dog en smule baggrundsviden, om hvordan disse kan hjælpe dig godt på vej på dine vandreture. Herunder kan du skabe dig et godt og hurtigt overblik over, hvorledes du vælger de helt rette vandrestøvler, og du finder sågar en masse gode råd om, hvilke detaljer og materialer du skal være opmærksom på ved købet af et par støvler. Du vil derudover blive informeret om hvilke støvler der er de bedste vandrestøvler, således at du efter at have læst dette skriv er godt klædt på til at erhverve dig et par gode støvler til dine fremtidige vandreture. 

Hvorfor vandrestøvler?

Som nævnt før, så er et par vandrestøvler intet mindre end essentielle for dine gåture i skoven eller lange vandreture i bjergene. Når du vandrer over længere strækninger og over forskelligt terræn, udsætter du nemlig din krop for fysisk belastning. Her vil et par vandrestøvler hjælpe med at tage fra over for denne belastning, og gøre det til en bedre oplevelse for dig at vandre over forskelligt terræn. Derudover er denne type støvler designet til at give dine fødder og ben den helt rette mængde støtte under en vandretur. Af denne grund vil du opleve, at de fleste støvler er udstyret med et lidt højere skaft, der støtter op om anklen og som er udført i solide materialer, der beskytter foden mod forskelligt terræn.  

Hvad er gode vandrestøvler?

Nu kommer vi så til spørgsmålet – hvad er gode vandrestøvler? Svaret på dette kommer naturligvis helt an på, hvilke personlige præferencer man har for et par gode støvler. Helt generelt kan man dog sige, at et par støvler til vandring er gode, hvis disse krav bliver opfyldt:

 • Støvlen er udstyret med en stødabsorberende sål med godt vejgreb.
 • Støvlen er vandafvisende, åndbar og nem at rengøre.
 • Støvlen sidder tæt om foden og støtter op om både ankel og fod.

 

Alle fødder er naturligvis forskellige, og derfor er det da heller ikke den samme type af vandrestøvler, der passer ind i forskellige behov. Man kan dog helt generelt sige, at et par gode støvler er et par, der lade dig vandre over længere tid uden at føle overdreven træthed i fødder eller ben. Dette vil give sig til udtryk i støvler ,der har god stødabsorbering, og som har et tilpas højt skaft. Dernæst er det uhyre vigtigt, at støvlen er åndbar og på samme tid vandafvisende. Således er man nemlig sikker på at kunne vandre hvor som helst.

Hvordan vælger man vandrestøvler?

Når man skal vælge vandrestøvler, er der et par ting, man skal tage højde for. Dette par støvler skal nemlig være med til at lette fremtidige vandreture fra for hård belastning og overgange i forskelligt terræn. Derfor er man nødt til at være kritisk og omhyggelig med sit valg af støvler. Nedenfor har vi oplistet et par gode spørgsmål, som du med fordel kan overveje forinden dit køb, således at du vælger den helt rigtige type af vandrestøvler.

 • Hvilket terræn, skal du vandre i?
 • Har du særlige behov, der skal dækkes?
 • Hvilke materialer foretrækker du i en støvle?
 • Bonus: Gå efter de bedste vandrestøvler test.

Terræn er altafgørende for dine støvlers ydeevne

Allerførst er det vigtigt at finde ud af, hvilket terræn du kommer til at vandre i. Dette er altafgørende for, hvordan dine støvler kommer til at tage sig ud både i forhold til materialer men også i forhold til, hvordan de skal aflaste dine knæ og ankler for den belastning, det måtte være at vandre på dit foretrukne terræn. Skal du for eksempel vandre i bjerge med mange stenområder, så er et par støvler med god stødabsorbering alfa og omega for, at du kan gennemføre din vandretur. Skal du derimod begive dig ud i mere sumpede skovarealer, er det vigtigt, at dine støvler er beregnet til fugtige områder og dermed kan holde tæt om dine fødder.

Vælg vandrestøvler efter dit personlige behov

Udover at terrænet spiller en vigtig faktor, når det kommer til valget af vandrestøvler, så bør du også have dine egne behov in mente. Måske har du et skadet knæ eller et overbelastet område omkring din ankel. Hvis dette er tilfældet, er du nødt til at vælge et par støvler, der støtter op om og beskytter netop disse områder. Dette kan foregå enten ved en god stødabsorbering eller ved materialevalget omkring skaftet på dine støvler.

Vælg de rigtige materialer

Slutteligt er det vigtigt, at du vælger de helt rigtige materialer på dine støvler, til det du skal bruge dem til. Skal du for eksempel vandre i sumpede områder i skoven, så er et vandafvisende materiale altafgørende for dine fremtidige vandreture. Helt generelt er det en god ide at gå efter materialer, der er åndbare, og som holder til lidt af hvert. Herunder kan du læse mere om, hvilke slags vandrestøvler der er at vælge imellem på det store marked.

Tag et kig på forskellige vandrestøvler test

En sidste ting, du kan gøre, når du er på udkig efter de helt rigtige støvler til dine vandreture, er at tage et kig på de mange forskellige vandrestøvler test, der er rundt omkring på nettet. Her vil du hurtigt kunne finde frem til de bedste vandrestøvler test, hvor du kan læse op hvilke forrige anmeldelser, der har været på netop den støvle, du har overvejet. Dette er en super god måde at danne sig et overblik over det store marked – alt du skal gøre er at opsøge de mange bedste vandrestøvler test, der er at finde på nettet.

Hvad er forskellen på vandresko og vandrestøvler?

Da der mere end nogensinde før er et væld af forskellige typer af vandrefodtøj, man kan anvende til sine vandreture, forstår vi her på siden godt, at mange kan komme i tvivl om, hvad forskellen er på eksempelvis et par vandresko og et par støvler til vandring. Der er dog alligevel et par væsentlige forskelle på disse to typer af fodtøj, som det er vigtigt for dig at kende til. Herunder har vi kort oplistet et par af de vigtigste forskelle, som vil gøre det lettere for dig at vælge mellem de forskellige skotyper.

Vandrestøvler er kendetegnet ved:

 • Højt skaft der støtter op om anklen.
 • Tyk membran i hårdføre materialer.
 • Robust sål med godt vejgreb.

 

Vandresko er kendetegnet ved:

 • Lavt skaft.
 • Solide såler.
 • Alsidig membran i praktisk tekstil.

 

Den største forskel mellem vandresko og vandrestøvlen ligger i, at støvlen har en kraftigere membran og sål. Dette skal til for, at du kan vandre i forskelligt terræn uden at føle stor overbelastning. Dernæst vil skaftet naturligvis være højere på støvlen, idet denne er lavet til at give optimal støtte til dine ankler – særligt hvis du vandrer med en tung rygsæk. Vandresko vil modsat have en tyndere og lettere membran men uden at gå på kompromis med det gode vejgreb i sålerne. Vandresko vil være lettere at have på, når man vandrer over lange strækninger, og vil desuden ikke være lige så tunge som støvlerne. Vandreskoene kan dog hurtigt komme til kort, når der er tale om ujævne vandreruter i dårligt vejr – her vil støvlerne alligevel være at foretrække.

Hvilke vandrestøvler skal jeg vælge?

Umiddelbart kan det store marked for støvler til vandring virke ganske uoverskueligt. Der er mange støvler og typer at vælge imellem, og de har alle forskellige funktioner til forskellige formål. Herfra anbefaler vi, at man har gjort sig nogle overvejelser om, hvilket formål man ønsker at ens vandrestøvler skal hjælpe en godt på vej med. Dette har vi beskrevet i ovenstående afsnit. Når man har en nogenlunde ide om, hvilket terræn man kommer til at færdes i samt om der er personlige behov, der skal dækkes, så er man godt klædt på til at finde de helt rigtige støvler. Nu kommer spørgsmålet så – hvilke vandrestøvler er bedst? Nedenfor har vi samlet nogle af de bedste vandrestøvler, der er på markedet lige nu, og du vil både kunne finde både vandrestøvler herre såvel som vandrestøvler dame. Er du sågar på udkig efter gode vandrestøvler tilbud, så bør du også tage et kig med her på siden, idet vi har fosrøgt at samle nogle af de bedste vandrestøvler tilbud til dig.

Her er de bedste vandrestøvler

Her på siden har vi gjort vores ypperste for at finde frem til og informere omkring de bedste vandrestøvler på markedet lige nu. Dette inkluderer både Salomon vandrestøvler herre såvel som Salomon vandrestøvler dame. Derudover har vi også samlet et par af de bedste Ecco vandrestøvler, så der er rig mulighed for at finde god inspiration til købet af dine næste støvler.

Salomon vandrestøvler

Det franske mærke Salomon har siden 1947 formået at skabe og designe outdoor tøj og sko til alle, der værdsætter naturens muligheder for udforskning og eventyr. Salomons vision har altid været at knytte mennesket til naturen. Dette er blevet gjort ved at tilbyde eksklusivt outdoor tøj, der gør det muligt at udforske naturens mange muligheder. Hos Salomon har du derfor et stort udvalg af vælge imellem – også når det gælder Salomon vandrestøvler. Disse støvler er blandt de bedste på markedet, hvorfor vi også her har samlet de bedste vandrestøvler tilbud fra Salomon. Du kan altid regne med, at Salomon støvler får dig sikkert igennem alt slags terræn og vil hjælpe dig videre på din vandretur, når det kuperede terræn synes umuligt at komme igennem.

 Salomon Quest 4D 3 GTX – Herre

Disse Salomon vandrestøvler herre er både lette i designet men på samme tid robuste, vandtætte og udstyret med en sål, der kan tage fra overfor belastende stød fra ujævnt terræn. Quest 4D 3 serien er intet mindre end perfekt til enhver vandretur. Dette skyldes de hårdføre og 100% vandtætte og smidige materialer, der omgiver støvlen, det høje og støttende skaft og ikke mindst den solide sål, der giver et godt greb i terrænet. Disse Salomon støvler anbefales også til jægere, der ønsker at komme lydløst igennem et dækket terræn, idet denne støvle er særligt let i sit design.

Salomon X Ultra 3 Wide Mid GTX – Herre

Med Salomons X Ultra 3 Wide serie har vi at gøre med en åndbar og vandtæt støvle, der ikke går på kompromis med stødabsorbering eller et godt greb i terrænet. Derudover er denne støvle perfekt til dig, der oplever ikke at kunne passe andre typer vandrestøvler herre, simpelthen fordi de er for smalle i den forreste del af støvlen. Med disse Salomon støvler er der god plads til en bredere forfod såvel som god støtte i svangen.

Salomon Authentic LTR Gore-Tex – Herre

Disse Salomon vandrestøvler herre besidder alle de nødvendige egenskaber, når det kommer til en solid og komfortabel vandrestøvle. Med indre Gore Tex membran er der garanti for fuld åndbarhed, og som på samme tid er vandtæt. Støvlen er betrukket med ruskind, hvilket gør den slidstærk, nem at holde ren og som tørrer hurtigt. Denne støvle er perfekt til alle slags vandreture, uanset hvilket terræn du begiver dig ud i. 

Salomon Bekken Mid GTX – Dame

Disse Salomon vandrestøvler dame er designet til at kunne bruges i mange forskellige terræner på forskellige tider af året. Tekstilet, som denne støvle er betrukket med, er tætvævet og særligt designet til at transportere fugt ud igennem støvlen, men på samme tid lader den inderste Gore-Tex membran ikke noget vand slippe ind i støvlen. Sålen er lavet af det særlige Contra-Grip materiale, der garanterer dig en sikker vandretur i højderne. Dernæst vil du med disse Salomon støvler være sikker på, at området omkring din ankel er godt beskyttet, idet vi her har at gøre med et lidt højere skaft end normalt.

Salomon Shelter CS WP – Dame

Denne type vandrestøvler dame skiller sig lidt ud fra mængden ved at være mere sporty og moderne i sit design. Med det lette, åndbare og lave skaft kan disse støvler bruges til aktivt brug i byen såvel som på landet. Disse Salomon vandrestøvler dame er udstyret med en solid sål, der sikrer optimalt vejgreb og med den vandtætte membran under det ydre softshell, er disse støvler ideelle til hiking på landet og i byen.

Salomon Quest 4D 3 GTX – Dame

Her har vi at gøre med dameudgaven af den førnævnte Salomon vandrestøvler herre i serien Quest 4D 3 GTX serie. Denne støvle er for dig, der har planer om at vandre over længere distancer og på forskelligt terræn. Disse Salomon vandrestøvler dame har nemlig et højere skaft end normalt, der støtter godt op om dine ankler, hvis du eksempelvis har en tung rygsæk med på vandreturen. Støvlerne er naturligvis 100% vandafvisende og er betrukket i et let og holdbart tekstil, der gør dem nemmere at holde rene. Vejgrebet behøver du heller ikke at bekymre dig om – disse Salomon støvler er udstyret med solide og gode såler til alt slags vejr og terræn.

Ecco vandrestøvler

Ecco er et mærke, ligesom Salomon, der laver kvalitetssko og støvler til alle slags formål. Ecco har haft stor succes siden deres spæde start i 60’erne med at designe og producere sko, der havde en komfortabel sål og som dermed var gode at gå i. Ecco har nemlig siden deres start været interesseret i at udvikle kvalitetssko, som kunden kunne holde ud at have på enten i løbet af en lang arbejdsdag eller på en længere vandretur. Ecco vandrestøvler er dermed altid en fast del af det store sortiment. I dette sortiment finder du alt fra vandrestøvler voksne til vandrestøvler børn. Ecco har nemlig også gjort deres for, at børnene får noget ordenligt på fødderne, når der skal vandres i naturen. Leder du derfor efter et par vandrestøvler børn, så kan vi herfra anbefale dig at tage et kig på Ecco.

Herunder har vi samlet et par gode eksempler på, hvorledes Ecco har udviklet formidable designs på deres støvler, der gør det muligt at vandre uden at blive træt i fødder eller ben.

Ecco Biom Hike Hydromax – Dame

Her har vi at gøre med et godt vandrestøvler tilbud til dame. Disse Ecco vandrestøvler er en fantastisk type til alle slags vandreture ude i det fri. Den har vundet mange forskellige vandrestøvler test og besidder en masse forskellige gode egenskaber. Biom Hike Hydromax er betrukket med solidt YAK læder og en hydromax membran, der gør støvlen 100% vandtæt men uden at gå på kompromis med åndbarheden. Med disse støvler vil du også kunne forvente god stødabsorbering og en komfortabel støtte til foden.

Ecco Exostrike Gore-Tex Yak – Herre

Disse vandrestøvler herre fra Eccos Exostrike serie er foruden at være moderne i sit design også udstyret med en formidabel hælkappe, der gør den ganske komfortabel at have på, og som støtter din fod optimalt. Denne type Ecco vandrestøvler er betrukket med to slags naturlæder, der gør dem modstandsdygtige overfor al slags vejr og naturligvis 100% vandafvisende. Hvis du er ude efter et godt vandrestøvler tilbud, så har du her et rigtig godt eksempel.

Hvad er forskellen på dame og herre vandrestøvler?

Når det kommer til vandrestøvler, kan det umiddelbart godt være svært at se forskellen mellem en dame og herre model udover detaljer som størrelse og farve på støvlerne. Der er dog alligevel et par forskelle på de to typer af støvler, som det kan være meget godt at kende lidt til. Herunder har vi samlet de væsentligste forskelle, som du med fordel kan læse igennem.

Den første forskel mellem vandrestøvler dame og herre, du vil finde, når du er på udkig efter de perfekte støvler, er, at skaftet på herre vandrestøvler som oftest er højere end ved en dame støvle. Dette er en naturlig konsekvens af, at vandrestøvler herre findes i større størrelser end kvinders. Derfor er det altså nødvendigt med et højere skaft til mændene. Dernæst vil man også opleve, at vandrestøvler dame er udstyret med en smallere sål, end den man ser hos mændene. Et eksempel på dette er den førnævnte Salomon X Ultra 3 Wide Mid GTX eller Hanwag Tatra Wide GTX til mænd, som begge er udstyret med en bredere sål. Dette finder man ikke lige så ofte i sektionen for dame støvler. Udover dette er materialerne på støvlerne de samme – du kan dermed være sikker på at få den samme mængde støtte og beskyttelse omkring foden, uanset om det er en dame eller herre vandrestøvle.

Hvordan skal vandrestøvler sidde?

I denne artikel har vi allerede berørt, hvilke støvler der er de bedste vandrestøvler, og hvilke der er de bedste mærker, når det kommer til godt og solidt fodtøj. Nu er det tid til at kigge på de mere tekniske ting, der gør sig gældende for netop vandrestøvler. Hvordan skal støvlerne for eksempel sidde, og hvorledes undgår man at få vabler af sine nye støvler?

For at starte et sted, er det vigtigt at få afklaret, hvorledes et par vandrestøvler skal sidde. For nok er det vigtigt at vælge et par støvler fra et godt mærke, men det vigtigste forbliver dog, om støvlerne sidder godt på din fod eller ej. Her på siden har vi en tommelfingerregel: et par vandrestøvler skal sidde tæt om din fod, således at der bliver støttet op om forfod såvel som hæl, når du vandrer i forskellige terræner. De skal dog ikke sidde så tæt, at der ikke er plads til at din fod kan udvide sig i dem. Når du vandrer må du nemlig regne med at din fod udvider sig når de naturligt opnår en varmere temperatur. Derfor skal dine vandrestøvler sidde godt om dine fødder, men ikke så tæt at du ikke kan have et par gode vandresokker indenunder, hvor der er plads til, at dine fødder kan udvide sig.

Hvilken størrelse vandrestøvler?

Vi anbefaler altid, at man går en halv størrelse op end sin normale skostørrelse, når det kommer til vandrestøvler. Støvlerne kan nemlig godt have en tykkere membran end andre støvler, og for at du sikrer dig god plads til dine fødder, vil det være klogest at investere i et par støvler, der er lidt større, end hvad du plejer at bruge. Du bør også overveje, hvilke vandresokker du vil bruge på dine vandreture, således at du er sikker på, at dine nye støvler kan bruges sammen med disse. Senere i denne artikel vil du kunne læse meget mere om, hvilke sokker vi anbefaler til vandreturen.

Hvordan undgår man vabler i vandrestøvler?

Vi kender vidst alle sammen til den irriterende følelse af at have fået en vabel, lige som man har haft sine nye sko eller støvler på en enkelt dag. Man kan selvfølgelig gøre sit for at undgå at få vabler i et par nye vandrestøvler ved at investere i støvler, der efterlader god plads til eksempelvis hælen eller ydersiden af forfoden. Man kan dog aldrig helt helgardere sig imod vabler, idet de opstår som følge af, at fødderne udvider sig under en længere vandretur. Hvis du har planlagt at skulle ud på en lang vandretur, så anbefaler vi dig, at du forinden denne tur går dine nye støvler til. Dette kan du gøre i god tid forinden, hvor du finder gode områder med forskelligt terræn, således at dine fødder vænner sig til støvlerne og tilpasser sig at vandre længere ture med disse på. Således kan du altså undgå at få vabler på dine fremtidige vandreture.

Hvordan binder man vandrestøvler?

Langt de fleste vandrestøvler kommer med gode og solide snørebånd, der kan tåle lidt af hvert. Det er vigtigt at du altid sørger for at binde dine støvler tæt til foden, så de sidder godt og behageligt. Du bør derfor ikke tøve med at stramme dine snørebånd godt til og gøre dette til en vane for fremtiden. Dine fødder kan nemlig ikke vænne sig til dine støvler, hvis ikke de får lov til at sidde på samme måde, hver gang du har dem på. Sørger du for at binde dine vandrestøvler tæt til din fod, vil du også opnå maksimal støtte omkring foden. Dette er alfa og omega, når du er ude og vandre i forskellige terræner. 

Hvilke sokker i vandrestøvler?

Umiddelbart kan man tænke, at det vigtigste til en vandretur er vandrestøvlerne, hvilket også til dels er rigtigt. Men man må endelig ikke glemme, at sokkerne til en sådan vandretur spiller en mindst lige så stor rolle, idet de sørger for, at komforten omkring dine fødder er i orden. Derfor må man aldrig gå på kompromis med gode sokker til vandreturen. Her på siden anbefaler vi, at man går efter sokker med god åndbarhed, og som sidder tæt på foden. Således er man sikker på, at de giver optimal støtte omkring hælen og forfoden. Du vil også opdage, at de fleste vandresokker har ekstra polstring omkring disse dele af foden for at sikre optimal stødabsorbering.

Når du vælger sokker til vandreturen, bør du modsat dine vandrestøvler gå efter en størrelse mindre, end hvad du plejer at bruge. Dette skal nemlig sikre optimal støtte, og på samme tid undgår du at få vabler som konsekvens af for store sokker. Dernæst skal du overveje, hvilket materiale du foretrækker til dine sokker. Der findes nemlig både uldsokker og syntetiske sokker. Begge typer har forskellige egenskaber; hvor uldsokken vil absorbere fugten omkring din fod vil den syntetiske sok transportere fugten ud i skoen. Dette kan være en fordel, hvis du har en mere åben og åndbar vandrestøvle. Det kan dermed være en god ide at vælge sokker, efter du har valgt dine foretrukne vandrestøvler, således at de kan samarbejde i materiale og design.